Dubbelwandig geïsoleerde rookkanalen

Onze dubbelwandige geïsoleerde kanalen zijn vervaardigd in hoogwaardig roestvrij staal. Ze bestaan uit 2 inox kokers met daartussen een minerale thermische isolatie van 30 mm of 25 mm. Dubbelwandig geïsoleerde buizen worden gebruikt als NIEUW rookkanaal zowel buiten als binnen. Het kanaal is makkelijk monteerbaar dankzij verschillende hulpstukken. Het is bestand tegen hoge temperaturen en geschikt voor alle brandstoffen. Standaard worden de elementen geleverd in een blinkend inox kleur. Om esthetische redenen kunnen de elementen ook gepoederlakt worden in zwart (RAL 9005) of ieder ander RAL kleur. Bestaat ook in koper uitvoering.

BOFILL 

BOFILL is een internationale fabrikant en levert een dubbelwandig geïsoleerde buis van een uitstekende kwaliteit. Binnen- en buitenbuis worden op hun plaats gehouden door een rotswol isolatie met een zeer grote densiteit. Op die manier is er geen warmtegeleiding van de binnen- naar de buitenbuis en werkt de isolatie optimaal. Met een binnenbuis in inox 316 L van 0.4 mm en een buitenbuis in inox 304 L van 0.5 mm en een isolatie van 30 mm is dit kanaal dan ook uitstekend geschikt voor het branden van ALLE brandstoffen: gas, hout, kolen, mazout en pellet.

Praktische tips

  • Een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal moet altijd hoger zijn dan de nok van het dak;
  • Gebruik nooit meer dan 45° bochten om uw verloop te realiseren;
  • Voorzie een muurbeugel om de 3 meter verticaal kanaal;
  • Hou dezelfde diameter aan als de fabrikant van het verwarmingstoestel voorschrijft;
  • Probeer zeker steeds een T-stuk onderaan het kanaal te voorzien om condens en roet op te vangen en om jaarlijks makkelijk het kanaal te kunnen reinigen.